Monday, 29 November 2010

dapat apa??

salam.

alhamdulillah, dari mata kasar semua nampak lancar belaka.
tapi dasarnya, insan insan tertentu sahaja yang tahu.
betul tak?

mata yang memandang tak sama dengan bahu yang memikul. wah ;)

eyt,
kalau terasa tercabar dengan kepimpinan orang lain, jangan terus cuba menjatuhkan.
mari sama sama bangkit.

buat apa tunjuk hero ?
buat apa nak tunjuk kuasa ?

jangan biar kuasa, pangkat dan kedudukan mengawal diri anda.

bergerak sorang sorang tak guna, sebaliknya kerjasamalah yang menjaminkan kesemuanya.
kan? then, buat apa nak susah hati pulak??

eh, bukan orang nak bolotlaaaaaaah.
please la, kau orang yang taktahu apa yang jadi.
semuuuuaaaa orang yang buat.
yang dia, tahu minta jeee. jadi, ada kau orang tahu? tak eeennn.. sebab kau orang tak suka, takut sangat. dengki kot. oh tataw.

sampai dia pun tak tahu nak cakap apa taw,
sebab apa? sebab dia TAK TAHU dan tak buat laaaaah. yang kena, semua orang.

eh sekarang ni, bukan kau orang kerja sendiri taw.

lepas ni, kalau ada masalah orang yang kena. tahu tak?
ingat benda ni boleh ambil mudah?

ni dah kira baik la orang dah tolong, cuba semangat nak bantu.
tapi seee, apa kau orang buat?? melemahkan semangat orang jea.

eh, tak fikir ke?
aihh, susahlah macam ni.
jangan anggap kau orang semua betul. baru dapat sikit. kawal lah diri tu..

sorry tu say, jangan nak pooyos dan bajetsss sangatlah.
kan??

orang nak bantu, kau orang pergi buat mcmni.
Allah.. apa nak jadi?
kalau nak sorang, ha pergila sana sorang sorang..

dah sorang kau orang jatuhkan,
jangan sampai orang yang kau orang jatuhkan.
please, lupakan.
orait?

okay,
semoga apa yang kau orang rancangkan berhasil dan berjalan dengan lancar.
kalau perlu, bukalah dada tu terima kritikan orang lain. tapayah nak tunjuk hero sangatlah. okay?

semoga Allah membantu kita, amiiinn.

buanglah jauh2 hasad, dengki dan iri hati agar semua nya berjalan dengan lancar. masalah tu sebenarnya datang dari 'dalaman' . jadi, fikirkanlah.

buat apa buat tu semua?
dapat apa?

3 comments:

Afkar Arif said...

eee...AKU pon menghadapi situasi just the same mcm kaw...mmg nyirap gile kalaw keje dengan org yg nak ikot kpale die..jepp.ergh..!! papae pon kan..kalaw boleh...confront jep bdk nih...kasik tau pe masalah die..^_^

mscreator said...

:)

khalidah alhusna kamilen said...

eh yeke irsyad?
haha sabaw jelaaaa..
hoho. nak buat mcm mana. masing masing ada kepala kan? wawa.
kasik tau?
alah, panas baran nanti dia menengking2 pulak. errr. tapapee.

zillah :DD