Monday, 11 October 2010

kawan biasa?

salam :)

lama rasanya tak membebel sendiri di laman sesawang nih. oh ye, mungkin terleka dgn facebook yang semakin bosan tu. kembali beralih arah utk blogging pulak. hehe. syukur alhamdulillah, sy masih berkesempatan menukar serba sedikit demi mngubah mood anda dan saya :)

semalam,
saya ada dpt mesej. katanya :


" kau masih kawan biasa dengan diorang(takperlu sebut siapa) sebab kau tak cerita semua benda dekat diorang, so kita macam tulah ok ? "
apa pendapat anda?
sebenarnya,
saya sangat terkilan dan berkecil hati dgn mesej tu. bukan sebab apa, bagi saya kawan baik itu kita selalu bersama saling menegur dan bersuka ria dan dah laaaaaaaaaaaama berkawan.
salah ke saya nak meluahkan kepada seseorang yang kita selesa utk berkongsi walaupun dia bukanlah kawan baik, tapi rapat. salah ke macamtu?
saya rasa semua orang ada hak masing2 utk bercerita pada siapa dan bila. bukan SEMUA orang kita selesa bercerita. betul tak? even dia bukan kawan baik kita, tapi kadang2 kita suka kongsi dgn dia.
jadi, salah ke ?
dan bagi saya kawan baik saya ialah kawan yang rapat sejak duuuuuuuuuuuuulu lagi. okay?
tak perlu lah nak buat andaian macamtu.
eh memang sy emo bab kawankawan ni. sy tak suka org cakap macam2. blablabla.
sukehati la kan?
dan dan, tak payahla cakap saya masih kawan biasa dgn diorang. bagi saya, ikatan tu ada dalam hati. bukan ungkapan semata-mata. seriously, saya sayangkan semua kawankawan saya. dan kawan baik saya mungkin saya lebiiiiiih sayang.
dan lagi satu,
ada ke kawan sekejap sekejap?
bila kita ngam, kita kawan.baaaaaaaaaaaaaaik sangat2. tapi once kita dah tak ngam, kita tak payah dah kawan. ada ke macamtu? tu kawan atau nak menggunakan?
saya sangat2 menyampah bila jadi macamtu. itu bukan kawan namanya la..
tak nampak beza ke? oh saya tak fahamla kenapa masih ada orang yang macamni.
saya berkawan bukan sebab kelebihan seseorang, tapi sebab saya sedia menerima kelemahan dan kelebihan dia. :'(
bukannya sebab saya dah lain, dia dah lain kami takperlu berkawan. bagi saya itu salah dan menyedihkan :"(
tolonglah, bukak sikit minda tuu..okay?
kita kenalah saling menerima antara satu sama lain.. kita muhasabah sama2. bukan sekadar 'sesuatu' kita berkawan.
itu bukan saya..
okay, buat semua kawankawan saya. rapat atau tak, saya sangat sangat sayangkan kalian :)
saya sangat menghargai kehadiran kalian. kalian termasuk dalam warnawarna yang mewarnai hidup saya :D
semoga kita kekal bersahabat, berkawan, berteman dan teeeerus berhubung. sayang !!
dari hati,
Khalidah Alhusna Kamilen ;)

7 comments:

Izzaty Iskandar said...

erm saya sayang awk jugak ye kawan :)

khalidah alhusna kamilen said...

erm saya pun :) hehe
thankssssssss !

nlia said...

khalidaaahh :) kita syg awk tau !

ISYA said...

saya pon la kdy busukk ! ;P

khalidah alhusna kamilen said...

ehh, touching :")
terima kasih sgt2 kawankawan :)

love youuuuuu allll too!

ciksab said...

salamun alayky :)
hye awk.kak sabirah here.
juz nak pesan.nanti habis sekolah jumpa lagi ramai kawan yg pelik2,tapi kat situlah Allah nak ajar kita cara berkawan dengan segala jenis ragam org.hehe.
hargai kawan yang ada kat AA sekarang ye.
susah dah nak jumpa yg "jenis" tu lagi kat luar :)

jgn lost contact dgn derg bila dah habis sekolah nanti :)
salam rindu dari seniormu :)

p/s :teringt kamu pernah menngajuk akak ckp masa persembahan ape tah dulu.coral reading i guess :P

khalidah alhusna kamilen said...

salam kak sabiraaaah :D

hye kak sab :) hehe terujanya.
hem, ye betullah tu kak.mmg tk dpt dinafikan benda tu..
benda tulah yg paling ana risau.
takut apa yg ada sekarang, nanti2 dah takde.apa2pun kena terima,
hanya Allah yg kekalkan :)

okay, saya cuba tak lost contact dgn mereka :)

salam rindu serindunya kembali :)

p/s : ops dulu nakaaaaaal.hehehehe.akak igt lg?wahh.