Saturday, 16 October 2010

perasan tak?

salam sejahtera :)

hidup ni indah kan awak ?



yes hidup ni indah sangat2..Allah bagi kita rasa pelbagai perasaan untuk kita rasa.

sedih.sayang.

suka.

tak terkata.

rasa nak menja
uh.

rase nak menyepi.

rasa
down hilang semangat.

bahagia.

seronok
.

penat.mencari sesuatu yang hilang.

menanti.

terluka.berduka.

sengsara.

rindu.



perasan tak?
kadang tu, hari tu kita rasa macam nak senyap..diam.menyepi jee.sebab haritu kita rasa macam something yang hilang. kita pun dukla mencari2 apa2 yg hilang tu kan..sampaila kita jumpa, barula kita jd mcm dulu..




perasan tak,
ada hari tu airmata meleleh jatuh melalui tubir ma
ta tanpa dipinta pun..tak tahula apa yg sedih sangat.fikir something, dah meleleh(maybe perempuan je kot comel cmni.lalala). takpun, tengok something je, tiba2 dah macam aaaaaaaa...menangis, sedih lagi. padahal tgk cicak je pun kat lampu.

perasan tak?
satu hari tu, kita mula rasa alone. takde sape yg disisi. walhal, belambak kat tepi. tapi semua kita tak nampak, sbb takde sapa yg dpt faham hati kitaaa :(
dan mmg pun kadang2 tu, kita betul2 keseorangan..

awak perasan tak?
malam tu awak gembira sesangat2nya lahhh..kita gembira tak terkata. padahal, sbb apa pun kita taktahu? tapi, perasaan gembira tu satu anugerah. maka kita p
un nak berkongsi dgn semuuuuuaaaa oraaangg. kan kan? sebab bahagia tu semua berhak rasa. :')


perasan tak,
satu hari tu kita tiba tiba rase rindu pada sesuatu benda yang dah takde takpun jauh sangaaaaaaattt.. macam tak mungkin kita dapat balik. tapi, rasa rindu tuuu..mmg sangat2 membahagiakan tapi kadang tu menggusarkan. :) + :( kita rasa rindu pada zaman dulu, drjah6 la, form3, takpun masa kecik2 dulu men kat pantaaaii..hem o.O rindulaaaaa :)

perasan tak bahawa,
kadang tu kita rasa mcm nak tumbuk2 jeee seseorang tu. eish, rase mcm nak bg penampar pun ade. bak kata orang, tgh HOT enn..mmg takdapek la nk tlg
g.. selagi tk lepaskan, mmg terpendaaaam jeee.. heee


perasan tak,
kadang2 ni kita hilang motivasi. semangat pudar dan semakin hilang. mesti ada kan?
wahai motivasi, kami sangat perlukan anda utk teruskan hiduup nii...
wahai semangat, datanglah engkau hadir dalam diriku..tanpa semangat yang padu, bagaimana harus aku terus hidupp?

apa apa pun,
kita semua kena bersyukur dengan nikmat rasa semua ni :)
perasaan yang bercampur baur inilah yang mengindahkan hidup kita lagi.. :')



selagi ada masa, ungkapkan lahh..
selagi diberi peluang, gunakanlah..
selagi ada harapan, majulah ke hadapan..
selagi ada rindu, sayangilaah..
selagi ada hati, rasailaaahh.. :D

fyi, mood bukan nak jiwang jiwang ke apa okay? just nak kongsi perasaan yang kadang2 kita cerca, sedangkan ialah yang membuat hidup kita jauh lebih bermakna :)




pesan akhir,
menjadi diri sendiri itu adalah lebih baik wahai hati hati sekalian :')

saya yang berkongsi,
khalidah alhusna kamilen =)

6 comments:

~KhalilahAlhudaKamilen~ said...

perasan la awak.
saya memang perasan.
haha

khalidah alhusna kamilen said...

he'eeeeeeeemm...
yelah awak :P

Anonymous said...

so sweet :D

khalidah alhusna kamilen said...

apa yang sweet? :)

Anonymous said...

anda laa.

nice post.

ilikeyou.

khalidah alhusna kamilen said...

oh thaanksss :)

sekadar perkongsian.