Tuesday, 17 November 2009

haha.

salam :)

terima kasih kpd semua yg sudi menambahkan bilangan pada "bukan nak bangga" husna tuhh..syukur alhamdulillah, masih ade yg sudi menjenguk dan melihat..meskipun, makin lama makin hambar dan hambar..tapi, mahu tidak mahu jari husna tetap akan bergerak utk menaip apa yg tersisip dihati ni..

terima kasih ya Allah, KAU berikan lagi aku nikmat utk hidup.

seriusla, mcm ramai je kan yg dah post tentang TERENGGANU, atau, TARINGANU, atau, CERITERENGGANU, atau GANU.haha.selalunya, husna lah kononnye paling uptodate utk update.haha.tapi sekaraaaangg, tengok, tengok..mana ade kan?haha.naak gelak je rasa..
bukannya apa pun, ada masalah dgn aminahh..saba jelaa.takpe2, nanti suatu mase husna akan menggamit kembali semua perasaan-perasaan yg adee.ahaha :D *takde kaitan.

cite2, skrg ni dah pun hampir raya haji kan?hem, thun lepas beraya tanpa umi dan abi..mmg kenangan lah sbb banting banjirr.and, yang paling penting takde sape pun yg ckp2, kecoh2 nak balik kampung mana nih?haha.thun lepas, ikut jelah sape yg nak angkut kami adik beradik..ehhe, tapi tahun ni..lain plak ceritanyaa..

mase ni, abi tengah tengok berita.duk depan tv..saje kacauuu.

husna : abi, raye haji ni kite balik mane?
abi : balik bantinglaa, mane lagi.*slrrpp, minum kambing.haha.(kopi kambing, kami pggl kambing jee.)
husna : oowhh,, umi dah setuju ke?pilah balik bile pulak??
abi : hem, pilah kan haritu dah rayee..kali ni banting la pulaakk.
husna : okayy, tak saba nak balik raya ! rindu neneeekk, motor kapcaaii..sepupu sepapatt.

tiba2, pintu rumah dibuka..tup2.tanpa sempat apa2..

umi : abi, raya tahun nai balik pilah eh. kaplek(adik umi) bedah telinga. takde sape yg nak ganti.awk kena ganti dia.
abi : alah, xkanla xde sape?takde2, banting2.

HAHAHA.kelakar je rasa.husna dgn huda bantai la gelakk.tak sangka, raye haji pun ade jgak kacau bilau cmni kan?haha.serius, itu merapatkan hubungan kami sekeluargaa..walaupun mcm agak pelik je kann..

bile pikir2 balik, kalau kat banting mesti lembu2 kena ikat kat pokok.patu, main mercun dekat lembu tu..haha.terkejut lembu tu, MOOO..haha.lumbe motor dgn sedara, kena marah habiskan minyak wak roem.*tak kesah punnn..bukan selalu.haha
tapi, kalau kat pilah ramai org.but, lembu xnmpkla.yg ade cume daging yg tinggal utk dilapah.makan, sume sedap2 belaka..

hem, hem.jadii??entahhlaa..

sebenanye, husna rindu wafda n minah..ni lagi stu nak haha.
aminah dulu bukan main, kalau balik gombak je mest flight..haha.tapi raye haji ni, die kena balik naik kereta api jeh.ahhahaha.sbb tiket bas dah habis, flight pun same koot..then, abi ckp die smpi lepas raya haji..kelakar je rase..apela kakak2 husna nihh..

haih..astaghfirullah.haha ajelah husna nih..ceyy, bukan ape.mentang2 lah da tuka blog baru kan..mmg berdasarkan tema, live, laugh, love itu yg nak kena haha atau kasih syg dan kehidupan..kononnnyelah..ahha.

okaylah, setakat itu sahaja. salam :)

jari yg menaip,
khalidah alhusna kamilen.

4 comments:

~KhalilahAlhudaKamilen~ said...

xleh bla la abi umi..
ceh

nurfatmah nabilah kamarulzaman said...

hahaha

WAFDA said...

ocococps...
gamitan mak ayah aku nie...
hahahaha.
dah biase dah pasal berdebat nk blk kmpg mane bile menjelang hr raye..
wawawawa..
eyh husna.ko rindu aku ker?
oooo...bile aku blk ko asek nk cr gado kan???amek peluang lak tuh suh aku wat itu ini kan....
wakakakak ;P
yeay ! xsaba nk blk kmpg raye !

khalidah alhusna kamilen said...

hahaha.
wada, mestila aku rindu kau..
yela, kat umah ni klo aku gaduh dgn huda, mest die menang enn..
tapi, dgn kauu..mest la aku mng..hahaha
huda mne bleh kalahh, xbest!

hehe.cpt2la balikkkk.. :)