Friday, 7 August 2009

yeay?!

aslmkum w..

bismillahirrahmanirrahim..alangkah indahnye kalau ape yg sy tulis ni semua kat blog sperti sy ckp kat org..haha.pasti semua melembikkan telinga memejamkan mata melonglaikan badan..eh, ape jenis intro ni..xde, kdg tu rase tak puas asyik menaip je..nak jugak ckp,,,*mcm xckup ckp jeee

alhamdulillah, masa telah berlalu pergi..trial sudahpun sy tempuhi dgn senang hati..?xtahula tuu..
kdg tu teringat mcmne gelagat sy di dalam bilik peperiksaan..(cey, mcm betul2 je)rasa mcm tu bukan sy pulak..haha.skjp pndg lampu kipas, kejap toleh blkg tgk dinding, kejap tengok pemandangan indah kat luar, kejap merehatkan kepala dimeja...aihh,,seronok jugak bila dpt duduk sorg2 berjam2 perah kepala otak..sunyi sepi kelas..mmg seronok..

terasa jugak nak menaip tentang hari2 yg sy tempuhi masa trial..yela, bile dah nk trial spm pulak nanti bleh jenguk blog ni tgk balikk..(kalau sempatlaa)


Hari pertama-3 Ogos 2009, Isnin
-hari ni periksa BM dan KHB..jadi, masing2 berguling2 dok ngapal novel lah, jahit menjahit, paip2, lukisan2 dan mcm2 lagi..smpi pg2, memang 'geng pagi' blur nk cari port kat mane..jadi sume, duduk jelah kat pondok depan..bleh pulak sy terlupa nk bwk buku yg sy baru beli dr cg Wasitah mggu sblm exam..mahu xmelalak sy..nak balik, malas la nk jln2 kann..jadi, pedulikan sje..
-exam BM bolehla kata mencabar..BM1 pun samela..byk pulak ayat yg sedap2 tapi tak betull..kena pilih yg betull..tu keliru+celaru tuu..takpe, redah je..BM2 memang lagi best..menulis, menyonteng..wahh..jari terasa spti tdk berfungsi je lps exam..
ringkasan masuk tntg faktor2 kenapa penting utk seseorang pljr menguasai bidang sains dan maklumat..(kalau xsilaplaa..)lepas tu, feadah mengisi masa lapang dgn aktiviti berfaedah..terpaksalah ckp benda2 yg baik..xsentuh pulak psl blogg..hahha.krgn pilihan, sy pilih tentang 'pendapat anda, seseorang pelajar itu perlu menguasai pelbagai bahasa didalam zaman sains dan..' tak ingat pulak dan ape..then, novel..sume tekejut kera,! bila kena huraikan tntg nilai kegigihan bagi SETIAP NOVEL yg dikaji..hahaahaa..bukn stu je, tiga die nakkkk..!warghhh

-khb memang mata tak duduk diam..cg azie buat memang tak tepikir dek fikiran..cey, mcm ye jee..ade pulak masuk psl makanan masak lodeh pulakk, apekah ciri2 nya..haha..terliur sy nk mkn..tak tahu la kalau ade yg silap jwb..sbb semua jwpn lain tak masuk akal..haha..yg pelik tu, medium2 semua tak masukk..ape tak terpikir la masukkk..

BERES..

Hari kedua-4 Ogos 2009, Selasa
-tengok sekolah, ada sikit yg dah mula pakai mask,.sy turut risau kerana org sblh sy pun pakai jugakk..hah, sudahhh..kesian tgkk..kain pnjg dipengang je..hari exam English dan P.Islam..sy plg tak tahan bila kena buat krgn surat..argghh...dala krg tula sy paling tak suka tak kesahla melayu ke eng..mmg sy xsuke..berkerut muka sy memikirkan apekah format yg betull..tula husna, xsuke xsuke jugak, tahu kene tahu jugakkk..xgtu?ish, ishh...sy buat jelahh..yg blkg2 tu insyaAllah ok..
-exam P.Islam memang2 sungguhhhh meletihkan..huwaa..tgn pedih dahh..tak larat dah nak tulis..pegang pen pun tak lalu..tengok pun penat..ishh, tapi sy kena teruskan jugakk..tu pasti!hayya..soalan, alhamdulillah masih boleh jwb..disbbkan penat sgt tgn, bdn mula naik panas..haha.takde kaitan,..memang balik demam pulakk..takut denggi ke H1N1 ke..mcm2 sy fikir..lg la sy tak lalu nk bce buku,..nasib dah baca masa cuti harituu..

BERES..

Hari ketiga-5 Ogos 2009, Rabu
-badan pun mulai surut tahap kepanasannya..sakit kepala tu sdikit shja..hari ni exam Sejarah, Science dan Tswr1...huwwwa...sejarah mmg tough la..hehe..tahula cgu Sabariah yg buat,,asyik soalan Sabah Sarawak je..penat nak pusing balik ke S&S tuu..aihh..apa2pun jawab tetap jwb kan..
-scn satu hal lagii..sy keliru nk jwb mcmne..nak jwb itu, mcm tak betul..nk jwb ini, mcm xpasti..aihh..soalan K2 us Abi yg buat, boleh tahan la tahap ketahanan nya..haha..dasatt..hemm..apela yg die nk kat soalan ni..nk lelap, takut tak sedar pulakk..malas nk ckp pnjg..
-keadaan yg membingitkan membuatkan kepala tak tentu arah nk pilih mana satu jwpn utk tswr..aihh,.,boleh pulak sekola rendah kawad mengawad pulak..haihh..xtenteram denn..dala dgn duduk tepi tingkapnye lagi..mmg trang2 je nmpk mereka kawad..takpe, ade hikmahla tuu...

BERES..

Hari keempat-6 Ogos 2009, Khamis
-waw..harini exam mmg mencabar secabar2nya..mmg exam yg plg sy geruni seumur hidpu sy..mathematics,..salah lgkh, mmg ehem la..hushh...tp, alhamdulillah masih boleh jwb lagi..bljr last minit dlm surau dgn k.shifa..mmglahh..xtahu dah nk ckp ape..mmg sy xpower maths nie..mangaku2,,
-tswr2 lagi lah pulakk..tanya siapakah profeser yg tahu mengenai kejadian manusia..hah, sudahh..ini lah sesi taram menghentamm..taktawu pulak ade kat dlm buku tswr..mcm2 lagi soalan yg tak terjangkauu..aihh..

BERES..

Hari kelima-7 Ogos 2009, Jumaat
-serius, mmg sy dah mula downn..haha..bukan sbb ape, asyik dok pikir ini hari lastt je..jadi tak keruan dibuatnya..buku pun sy jenguk2 mcmtu je..harini exam goegrafi dn BAK..soalan geo ok lagi la kot...masih boleh jwb lagii.ingat je lagi..alhamdulillah..
-soalan BAK mmg laahh...boleh kata susah la jugaak..sy bukak jam tgn sy letak kat sblh, mula pkul 9.45pg lepas siap buat dua bhgn soalan, sy tegok jam dah pukul 10.45 pg..fuhhh...stu jam baru sy siap 2 bhgn soalan jee..je?!hemm..mmg pnjg lah teks yg diberikann..mahu kene bce 2-3 kali..2 muka suratt, ha bacela dn fahamilaahh....haiihh...disbbkan tekejut kera, sy terus mara..mmg slalunya time BAK ni ramai dah keluar awlkn..tp, harini muka sume muka ketat je jwp BAK..ahhaha..sume tak duduk diam, nk keluar jee..ade pulak terjemahkan dlm bhs arab 'limau mengandungi banyak vitamin' aihh...setakat limau tu sy tahu la...lps tu, sy tak tahu dahh..mcm2 lagi...

BERES..

alhamdulillah, dah habis..perlu ke sy ckp "yeay"??ehhe..tah kenapa la..itu jelah ceritanya..xde ape sgt pun..biasa je..mesti ramai lg mmpunyai cerita yg lebih menarik..meh la kongsi bersama..sekali seumur hidup, hargai nya...

apa2pun, doakan saya dan rakan2 sy memperoleh kejayaan..aminn2 yarobbal'alamin..
doa kalian disusuli dgn ucapan syukran jazilan, may Allah bless you..

:)

13 comments:

TheScDaie™ said...

Sume orang tulis pasal pengalaman periksa je....apa nak kongsi tip2 ke?
Ana x terlayan nk tulis pengalaman, ana sendiri nnti x terdaya nak baca.

*mscreator* said...

Eceh, Afiq tak-terlayan nak tulis pengalaman? ayat coool:p Eh tapi betol juga, semua pakat cerita tentang trial. well, blog sendiri. suka hati lah-kan? pengalaman sekali seumur-hidup:DD

MiZuHaShI kUnIUmI.. said...

eyh2 jup, xah, dier tgk sper yg start tulis dulu psl trial nie, hoho~ lu pike ah sendiri,

Nur Baitil Atiq:) said...

hahha

trial punyer pasal kecoh habis :D

tetamu said...

cube cite pasal target brape A korg akan dpt?
terkedu punye...

khalidah alhusna kamilen said...

afig memandai je ckp sume org tulis psl pglmn periksa jee......
nak jugak kongsi tip, tapi kita ni takdelah sehebat THESCDAIE kaan,,
jadi, sikit jelahh..hahha
ana agk dh nta xtrlyn nk bce..

*apapasal lps pekse jln slow sgt?hehe

khalidah alhusna kamilen said...

zilla, biar betik sume dok cite psl triall?hehehhe..
yeah, SUKA HATI lah kan..pengalamn seumur hidupppp,,kekkekeke

khalidah alhusna kamilen said...

sapa yg start buat cite ni dulu muaz??hohhhhhhoooooooooooo

khalidah alhusna kamilen said...

k-baitil: haha, dala buat kecoh kat sini kannn.. tak agak betullahh...haha.ana kecoh lg dahsat kuuttt.kutttlaaa..hahaha

k-tetamu: hayya,, memang sudah terkeduu bile tetamu ckp mcmtuu..nak cite malu plak bile tak dpt kann...

~KhalilahAlhudaKamilen~ said...

e'elle cite pasal trial..
bosan..
husna, ko nk bls komen org satu comment dah le..
patt nmpk cam buk..haha

khalidah alhusna kamilen said...

cam ape kau ckp?
buk tu ape??
saje je kan cri pashalll.......

Ahmad Arif :) said...

ohh trial trial ,
gelabah sebelum jawab .
bingung semasa jawab .
lega selepas jawab .
:)

khalidah alhusna kamilen said...

oh ye?
ya betul2!

*buat pertama kali anda meninggalkan sesuatu disini. syukran :)