Friday, 9 July 2010

Allah selamatkan saya :)


salam :)

bismillahirrahmanirrahiim..

alhamdulillah, smlm sy sudah genap 16 tahun..rasa mcm masih muda, tapi hakikatnya saya menghampiri kematian.dan kematian berada terlalu hampir dgn saya..sykur ke hadrat Ilahi, saya dikurniakan nikmat iman, Islam dan hidup.tak terhingga dan tak mungkin saya mampu membalasnya..kalau nk diikutkan bulan Islam, saya lahir 29 muharram dan berapa hijrah tak tahu..huaa.sebenarnya, umur pun bertambah kan.eh entahla, org ckp mcmtuu.tak sama dgn bulan bukan islam ni..

saya bersyukur sgt..dan ingin berterima kasih utk semua..hanya Allah yg mampu membalas jasa-jasa baik anda..saya cuma mampu berdoa utk kalian..TERIMA KASIH SEMUAA..sayaaaaangg semuaa.dan hari ini, baru saya sedarr.ramai yg berada disamping saya.sentiasa menyokong saya walaupun saya tak nampak, dan tak sedarr..terimalah kasih dari saya.. :)

bila ingat kembali, 2 tahun yg lepas..2008, saya mana dtg sekolah sbb sakit..2009 pula, pun begitu juga..sakit menghalang saya..saya mmg terkilan, bersedih hatii..dan tahun ini, bukti Allah Maha Pengasih, Maha Adil , dan Maha atas segala sesuatu telah menggantikan dgn memori yg baru..

dan kepada kawan saya,
Rayyan dan Asyiqin.." kau orang memang the bestfriendlah in the world..uhibbuki fillah ! " :)
memang tak disangka, meke dua ni memang nakall..haha.tak dijangka, meke ni sanggup bersusah payah menukar memori lama kepada memori indah sprti semalam..oh, beetapa terharunya saya :') . even macam kotor sikit kan, hati saya berbunga-bunga sentiasa..


PEOPLE SAY BEST FRIENDS ARE HARD TO FIND..THAT'S BECAUSE THE BEST IS ALREADY MINE ! :)

saat-saat indah :)

duushh...bola dibaling ke arah saya.Rayyan baling..
namun, dgn muka pelik saya shja membiarkan bola tu..lihat sampai ia jatuh..sbb apa?
sbb ada kertas warna merah melekat kat bola tu.saya takut, keliru dn mcm orang moron biar jelaahh.then, Rayyan ckp.."khalidah...nape tak tangkapp??" sambil datang ke arah saya mengucapkan, " selamat hari lahir, khalidah.." dgn mata Rayyan yg dah merah dan berair, dia peluk saya..oh, masa tu mata memang dah berair.hati terharu..pussh pusshhh..(haha ape sound effect daa) tepung cap apa ditabur kepada saya..wahh.then, "khalidah..selamat hari jadi.jadi anak yg solehah.." asyiqin menerpa dan peluk saya pula..lepastu, mulalah iman, azillah peluk saya pula..oh, terasa macam kecik sgt waktu tuu...tepung mula menjadi mandian saya..terbantut pula latihan bola jaringg..terima kasih dude..thanks kawan :))

lepas penat, masuk kelas..tgk atas meja..dgn muka teruja tahap gaban sy tengok ada domino..eh, ada tulisan lagi..fehh, masa tu punya tak terkata..meke due ni sekali lagi beri kejutan utk sy.sy ingat dah habis setakat disitu kann..rupanya ada lagi..kami makanlah, dan tangkap gambar bersama :) *sampai bila-bila sy kenang jasa meke dua..dulu, muda2 dulu tadelah cmnikan..sayaaaannng Rayyan dan Asyiqin..

buat family tercinta, andalah segala-segalanya..ikatan kita takkan putus.buat kakak2, semoga berjaya dunia dn akhiratt..umi abi, semoga berkekalan hingga ke syurga..husna sayang semua :)

tidak lupa juga, khasnya buat banat ONESE7EN, terima kasih utk semua..kalian memang hebat ! kita generasi hebat ! pedulila apa orang nak katakan? ambil sebagai peringatan dan titik tolak utk perubahan..

akhir kata, semoga Allah membalas dan meberkati anda semuaa hendak-Nya. :)


Allah selamatkan kamu..
Allah selamatkan kamuu..
Allah selamatkan...,

Khalidah Alhusna Kamilen :)

6 comments:

mscreator said...

Glad youu like it,May your friendship will be bless ;) I love surprises but i just love puding roti moreee hahahaha ! Steamboat hwaiting :B

khalidah alhusna kamilen said...

haha thank you :)
hehe harini ana buat puding roti...
wawawawaw ;p

okay, nantikan steamboat okayyy ;B

Anak Encik Zakaria said...

yay! Allah selamatkan kamu ismet ulam raja (?) Sorry if there's anything yang kau tak berkenan. Kami dah cuba sebaik mungkin.

~KhalilahAlhudaKamilen~ said...

mana untuk aku?

khalidah alhusna kamilen said...

yay! heh what u mean darl?
hehehehe,
no no no.sangat istimewalah..
dan aku SANGAT terharuuu ;')

kome mmg lakukan sebaik2nya dn bravolah :D
hehe.thanks make me happy..

ilyyyyyy

khalidah alhusna kamilen said...

utk kau, huda?
haha dah selamattt..
dari simpan utk kau,
baik aku je yang lahaaapp.tak gtu?
wawa.lgpun, aku tak tawu ma nk bg cmnee..
thun dpnlah, *kalau dpt lagii.HAHA