Monday, 11 January 2010

okay, repeat repeat.

salam :)

alhamdulillah, mata yg diberi amanah oleh Allah ini masih bisa melihat keindahan dan kekuasaan Ilahi Sang Pencipta.mulut yg dikurniakan masih lagi mampu utk membaca ayat2 suci Allah.terima kasih ya Allah.

rasa mcm dah lunyai blog ni.orang pun dah jemu menjenguk.asyik tidak ber'update' jee.hehe.tapi, memang itulah hakikatnya.kan?hem, tidak mengaaapa.memang manusia itu ada perasaan bosan, jemu, suka dan sebagainya.nak tak nak, kenala terima seadanya kan?hee.

takpelah, lunyai kejap je kott.haha.*yo yo o jee..
okay, okay.

seperti mana yg tahu, hari ni dah mula masuk sekolah.yeay??haha.
kadang rasa,
takut utk besar, sebab husna tahu.beban dan tanggungjawab semakin berat dan besar yg akn kita pikul.
kadang rasa,
makin besar ni, makin banyak ke amal yg dah buat?hem.fikirlah kembali kan?.
kadang rasa,
SAYA MASIH TAK BERSEDIAAA..

tapi, memang husna tahu.hidup mesti diteruskan.mesti!
jadi husna, awak kena kuat.awak mesti terus maju.awak mesti terus melangkah ke hadapan.okay?hem.


Ya Tuhan, pinjamkan aku pelangi.agar aku bisa melalui jalan yang berduri ini.

Ya Tuhan, jadikan aku cahaya.agar aku bisa menerangi yang lain.

Ya Tuhan, pinjamkan aku keinsafan.agar aku mengerti kehidupan.

Pinjamkan aku seketika…


kalau nak bicara tentang hati dan perasaan.semua orang ada.kan?tapi, yang pasti dlm setiap hati insan itu berbeza perasaannya.
kenapa mesti ade yang mempertikaikan sesuatu perkara seolah-olah dia tidak pernah berbuat jahat atau apa.
ya, itulah perasaan sebenarnya.perasaan ingin tahu.am i right?

saya sedar,
memang diri ini lemah.tak kuat.mudah jatuh.
justeru itu,
pimpinlah saya.bantulah saya.tolonglah saya.tegurlah saya.ingatilah saya.

kenapa tajuk repeat ek?haha.takde, ustaz Ayub ckp itu je dlm kelas bhs arab tgi tadi.jadi memang rasa teringat jee.
masa lunch, kawan tanya : "khalidah, balik pukul bape harini?"
jawapannya : "lambat kot, kau?"
next answer : "oow, aku pun sama.balik lambat jugak.."
jadi, secara tak sengaja : "hem, harini aku balik naik van."
terkejut : "ape?van?kenapa kau naik van pulakkk.."
jawaplah lagi kan : "mak aku suruhh.aku naik dgn adik2 aku, wa kakak akuu.."

okay, fine.mereka bantai gelaaaaaaakkkkkkkk...!!
ceh, kurang asam je rasee..mereka kata, "laah, rumah kau dkt jeee.sebelah IIS je punn.mcmlah jauh sgtt.."hahaha :D*saya anak maaak laa..ikut ckp maaakk..hahaha.tapi, mmg mereka gelak habis2an.tapi kenapa?ahha.

baiklah, satu lagi yg saya dapat belajar hari ni.
agak sedih wa terkilan, kerana setelah 3 tahun kelas saaammaa.tapi, hari ni segalanya berubahh..
kami tidak lagi bersaaamaa..hem, yaaa.tidak mengapa, mesti kuatkan khalidah?okay okay.*saya kuat kalau anda bersama.aceyh.


Mana milik kita?

Mana ada milik kitaa..

Semua yg ada Allah yang punya..

Tidak ada kita punya, kita hnya mengusahakannyaa..

yang hilang berganti, yang patah tumbuh kembali.baiklaah..terimalah hakikat ituu.

saya kuarang pasti apa motif saya post kali ini.tapi, sejujurnya memang rindukan laman blog ni.oleh itu, saya memohon maaf jika anda tidak mendapat sebarang apa apa ibroh atau apa yg seangkatan dgnnya.saya cuma manusia biasa, sama seperti anda.mungkin harini gelas saya kosong, maka isilah yea.perasaan sangat bercampur baur sekarang ni.sedang menyiapkan diri.*lambatkan?haha.pedulikaaaaann.

so, goodluck semua.untuk apa yg anda lakukan.may Allah bless ;)

macam-macam rasa,
Khalidah Alhusna Kamilen.

3 comments:

WAFDA said...

amboi. balik naik van dah nmpknyeee.....
apesal xsuruh huda je drive g skolah?hahahahahah ;P

~KhalilahAlhudaKamilen~ said...

abi xbagi aku amek lesen lagi..
klu x, aku dah jadi juara jalan dah..
hahha..
lgpun aku rasa, nk show-off je lebih.. haha
xde kpentingan lagi pun..
hehe

khalidah alhusna kamilen said...

huda penakut bawak ketee..hahhahahahahha.