Saturday, 23 January 2010

oh GIPAANGGgg?

salam :)

bismillahirrahmanirrahim.

okay, alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi kerana limpah kurnia-Nya kita masih dipertemukan di laman sesawang ini.meskipun mata tidak bertentang mata, namun diharapkan agar hati sentiasa diikat Rab.

*permulaan yg agak skema.hehe.

apa itu GIPANG?
adakah nak kena pelempang?pap!
atau, tembak menembak?pang pang.*eh, betul kee?hehe
mungkin juga, cara menghalau sesuatu?
duh, mungkin husna merepek barangkali.

bila usia menjangkau 16 tahun ni, mungkin normallah dapat tanggungjawab dan beban yang baru.dann..semakin banyak.kan?kan?
yeah, tepat sekali.tolongla jgn cuba nak nafikan lagii.tolonglaa.

post kali ni, bukan nak kata pada sesiapa atau apa2.cuma mungkin ingin mengatakan sesuatu.
adilkah jika seseorang itu tidak berkeinginan utk memegang jawatan itu, tetapi disebabkan kepercayaan org terhadapnya, dia berani memikul dan dia digelar gila pangkat?
jgn sampai menjadi fitnah.kerana mulut badan binasa.

mgkin ada yg yg smpi 4, 5, 3 atau lebih dari tu yg dia pegang.tapi, betulkah dia tu gipang??
eh,eh.janganla nilai orang dari luaran.kalau dah tahu mata tu tak boleh nampak dalaman, tak payahla kan nak sok sek sana sini.kang free free je dpt sesuatu.tahu pulak marahkann.


tolong, jangan buat apa yang anda tak suka pada org lain.

sok sek bukan sikit je,
kalau boleh nak sampai makcik kantin ke, pak guard sekali tahu kan?
hal kecik pun, nak bising.
kalau nak sangat,
ya silakaan..nah ambil!
tahu pulak, "eh taknak laa.hehe"
ha'ah, byklaa.dahtu, jgnla sedap2 je ckp mcm2.
igt apa, org yg pikul tu tak tanggung apa2?
cuma dapat nama semata?dahla hati sakit, pening pulak tu perlu fikir macam2.
hei, memang silap lah sesiapa yg berfikiran cmtu.

okay, itu yg lain.ade pulak yg terbalik.
waduh2, ada juga yg mukanya ada tembok ya pak.haha.kok sampai begituk sekali.
terang benderang, memang gilakan pangkat.
haa, susah jugak tu kan?
tapi takpela, semangat dia tu lain.biarkan saja.
mulut tu kasi senyap sudahla, tak perlu nak bising tentang gipang.
tak boleh ke?

okay, itu saja mungkin.
pada mulut2 yang tidak ingat akan balasan Allah Azza Wajalla, anda dipersilakan utk berkata mcm2.tidak kisah dari bhs apakah yg anda ingin gunakan.sila, sila.jemput, jemput.inilah masanya anda utk bercakap apa yg terbuku dikalbu.jangan segan, janganlah malu.

akhir kata,
maafkan saya jika terlanjur kata, tersalah bicara, membuat sesiapa terasa atau barangkali saya ini sudah keterlaluan.kadang hati manusia itu cool and down.yeah.
koreksi diri, muhasabah peribadi.

nota tambahan=
kamus dewan : gipang ialah perkataan yg telah dipendekkan.pada asalnya ialah 'gila pangkat'(abehla kena marah dgn cgu wasitahhh.)

iman siapa yang tidak turun dan naik melainkan malaikat.

*utk pengetahuan seisi dunia, saya kini berada diambang kemalasan dalam menggunakan internet.nafsu semakin merudum sejak akhir-akhir ini gara-gara homework yg terlalu banyak dan masa study yg perlu dilebihkan.ini bermakna, saya semakin tidak aktif utk menaipkan sesuatu.tetapi, bukan juga bermaksud saya tidak menjengah laman ini.masih jengah okay.mana mana yg namanya tidak ada, hrp maaf dan bersabar.susah rasanya nak buat balik.hehe.(pdhl malass,)

terima kasih buat semua yg sentiasa menjenguk blog ini.teruskan selagi mahu :)

sekali sekala saya menaip,
Khalidah Alhusna Kamilen :)

11 comments:

i.am.a.khalifah said...

Salam,

Ana rasa ana faham...ana pun pernah dalam situasi tu...agaknya sekarang pun camtu...

Sabar jela...

~KhalilahAlhudaKamilen~ said...

e'ellee...
relax3
itu biasa..
lpas ni beli gam gajah byk2,
ko gam mulut org camtu :)

i.am.a.khalifah said...

Ni siapa yang tgh complain? Ana ke nti?

Ana bawak glue gun skali...

khalidah alhusna kamilen said...

salam.

afiq, ha yelah.bawak jelah stapler senang cite..haha.
sape2 jelaa.

huda,
eh eh.aku tak kata aku yg kenaaa.haha.
memang tengah relaxla nii..
mulut kau dululah.HAHA

~KhalilahAlhudaKamilen~ said...

kalau macam tu, kita putus!

Khaizzz said...

Interview laa huda tuh...mne laa tau dpt 'ape2' ke drpd die..care nak atasi ke pengalaman ke.(tkde mksd laen yee,ikhlas drpd hati).tk kne kat ntpn mungkin bole tolong kwn2 yg gipang atau sebaliknye...(klaka btol pkataan.gipang??)..akhirul kalam,salah satu tande kiamat org dh mula 'gipang' dan lupakan akhirat.(al-iktibas)..

khalidah alhusna kamilen said...

baiklah,insyaAllahh..
syukran ya khaiz.
wah, 'ape'?

yah, betul tu.tnde2 kiamat org mula gipang dan lupakan akhirat.

shishi said...

uhuuuu.masih segar di ingatan saya yah,haha,
yg bdak 'gipang'tu,sbb die x pernah jadi apa2 lahh sbb tu dia undi diri dia.haha..
nwy,,nice shoot honey!:)

daya said...

aww, gipangg ? teringat that word.

malas ahh nak tak puas hati ngan die tuh. silakan lah jadi ape yang die nak jadi. aku pun dah tak larat nak menanggung nih. nak kata ape pun, kate lah. asalkan kerja aku siap ! kan una sayang??

Nurina Syazana said...

haaaaa,,,, lantakla die la kan daya,,, (x tau nk ckp ap... x tekate ni,,,)

khalidah alhusna kamilen said...

thanks shishi ;)

daya, ha'a ha'a.biala dieee..

nuna,katakan katakan kau cinta pada kuu..hahahah