Tuesday, 1 December 2009

masa lampau ketika jelajah.

salam :)


alhamdulillah, Sang Ilahi masih memberi saya waktu dan kesempatan utk meng'update' blog yg tak seberapa ini.terima kasih ya Allah, aku ucapkan di atas nikmat kegembiraan dan kebahagiaan yg KAU berikan pada waktu itu.

tak lengkap rasenye, kalau mana2 sekolah yg tak buat aktiviti utk f3 yg dah habis PMR. sape setuju??hem..

maka dgn itu, sekolah saya juga tidak melepaskan peluang utk memanjakan kami yakni tingkatan 3 2009, generasi ke 17( onese7en).sekolah yang saya sayangi ialah, Sekolah Menengah Islam Al-Amin Gombak, Selangor..tarikh yg telah dipilih utk memberikan kami nafas baru ialah pada tanggal 5-7nov 09.*ye kan??hehe ;)

setelah sekian lama, kira2 berminggu2 utk mereka(cgu2) utk menetapkan destinasi yg perlu dijelajahi.maka, termeterailah kisah kami di Terengganu Darul..*ops, tak tahuuu..sory.haha :D

*permulaan nya yg agak skema.takpee2, layan jee..

okayy, ramai dah maklum kan ape cerita2 nye??jadi, macam malas jugak la nk hebahkan lagi sekali..cuma ingin berkongsi apa yg seronok lah kat sane tuuhh..haha.

well, bila org perempuan yg "sekepala" dah tinggal serumah, mau tak mau gamat seisi pelosok setiap ruang rumah tu??haha. itulah kami,,yeahh ~
pasangan2 berikut:
1-khalidah dan rayyan (ehem2..)
2-fatmah dan nurina :)
3-azillah dan aliah ;)
4-kiru dan xephoraahh.*hehe :D
5-iman dan saidah :))

pasangan yang palingg mesrah :
cgu fatimah daaannn cgu honneyy..!

---------

hah, dlm rumah macam beselah kan.org perempuan nak melawa sane melawa sini.
huru hara rumah tu bila dah masing2, cop :
1-annnaaa2 first! ana mandi dulu.
2-annnaa2 last skaliii !
3-ehh22,, ana yg duduk sini dulu ehh..sane2!
4-eeeiiii,, ana nak tdo sinii..! tade2..
5-ana cop dlu pkai iron lps kdy..!

haa,, iron mestla kne kdy yg first enn..haha.
dan bermacam2 lagii..

apa2pun, smpi je rumah. sayalah paling syahid awall..haha.sejukkk.sume perli en??tak baik betull..masa tengok tv, kartun pagi2.gelak tak pasal2..aihh..

ini, stu lagi cerita.satu kisah.mmg bukti bhw rumah yg didiami agak berdekatan..
adeh..sampai stu tahap, kami yg kat umah ni..dga banin ckp ..
"weeyy,, s***** bagi aku sabunnn ..!"

hahaha.kuat betul enn meke2 ni mnjerit..agak2laa..apedaaa..

walaupun, hari2 yg dilalui agak basah. tapi tu semua tak menghalang kami utk bergembira dan bersama.

mari jelajah melalui gambar je eehh :D

susuri gambar berikutnya.


mukemuke anak2 yg membingitkan.haha


okay, cgu fatimah yang buat ;)


setibanya di Taman Tamadun Islam.nampak suram,okay lagi.bila basah, tuka topik.ehhe;)


sebenarnya, cgu2 yang paling semangat dari kami.. :D*byk buktii..ahha


haaa, kan dah kataa.bukti la nih..


cgu Latipah mencari ketenangan bersama..


sebelum menjengah ke dalam taman tamadun Islaam..lepak2 dluuu :)


fuhh, mcm firstime je pegang pasport.haha.detail, semua maklumat ade dlm pasport ni.


antara rakan taulan dari teamA

sejuk2, tak main la makan aiskrim..novel lagi best.hehe ;)


olololo..buat muke pulakk.haha :)


duta TTI. *soon.hehe
-----

antara masjid yang ade.*lupa nama pulakk.agak2 jelah ehh..



okay, ini bukan masjidla eh..



unik kan??subhanallah..






dah habis daa..


selepas penat basahkan diri.*berehat sebentar.


masjid ini tak dapat nak di jengahh..haha.


madang timeee..semua perut lapaaaa..


yeaahh.orang kuat kamii..hehehe:)


demo buat batikk..cgu2 je ade kan?walhal ni lwtn utk pljr..cgu pulak yg belajaar.haih,,murid2.aha


hujan yg lebat menyebabkan kami tersadai disini.*rasanye sy bertuah di sini.hahha :D


malam tiba, bbq yg agak lmbt disiapkan menyebabkan kami panas.ehhee.lepak dulu..

bersyukur la dapat makann enn..hehehe.sedaappp :)

------

keesokannya..

sebelum mutiara jernih jatuh ke pipi, snap lah duluuu..hahaha ;)


pagi2, baru freessh..


fuhh, berebut tuh makan ayam KK.hehehe :)


okayy, sweet :))


azilla tak agaakk..hahaha.suka sgt gamba nih.


peace cguu !


anak didiklah katakan..memanglah mcmnikan..hee :)


lepas penat jalan2 kat pasar 'baru', have a break duluu..sila2.


okay, secara tak sengajaa..haha :D

perabeh belon kanak2.


semua control penatt..adehh..ehhe


pandangan sinis ke araah..?


ni lagi satu perabehh..


tak cukup lagi 2 pasangg.takpe2, sila masukk..


balik2, tersadaai..sadai sadai sadaii jee.


muzium terbesarlah katakannn..


apa fungsi bende niii sebenanye??hem..


teringin ku miliki..kene jadi Pn MB la..haiihh..


bende ni bad?yela kot klo israel yg guna.ishh..

tammatt.

------

hah, mcm banyak sgt je kan??huu..takpela eh..hehe;)

masa pulang tu seronok sebenanye wlupun terkandas beberapa jam.itu hikmah dri Allah utk kami semakin rapat dan ketat..haha.

apa2pun, terima kasih semua yg memberikan kenangan yg indah ketika bersama.

yang penat,
Khalidah Alhusna Kamilen :)

21 comments:

Nurina Syazana said...

khalidah!!
wow ana pon sgt hepi!!!
also tq coz im sooo hepi!!! sgt sonok!!! bnyk knangan kan!!
anyway YEAY!!! ana org ptame komen!! TERUJE!!

khalidah alhusna kamilen said...

hehe:)

wooowww..
welcome :D.
sonokkkkan??
ehehhehe..

yeay!
syukran nunaa :))

nlia said...

hmm , imbau kenangan sila ;)
hehe . rindulah semuaa xD

khalidah alhusna kamilen said...

hehe. saje je imbauu2.
rindu kann??
samelaaa... :)

mscreator said...

HAHAHHA ROFL APAHAL GAMBAR AKU MCM TUU ? Kenangan terindah Kenangan terindah ;)

bai said...

novel tuh ,
rooftap rant ?
haha :D

khalidah alhusna kamilen said...

HAHAHA :D

zilla, ana suke sgt gamba tuhh..haha
yeah~ kenangan terindah kenangan terindah ;)

hem, ha'a baitill..
rooftap rant.
best ssgtt.nape?]
hehe :)

msradd said...

asal gamba ana jer mesti blur.
HAHAHAHA XD saya guna 1/10 jer dari belon tuh yer, anak cg masitah 2/10. selebihnya khalidah.

leyajameel said...

haha..caye la kiru tuh..
emm..khalidah, update blog time tuh da same2 tp org kt sini x post2 lg..huhu..

khalidah alhusna kamilen said...

HAHAA :D

KURENG BETUL KIRUU..
*bocor rahsiaaa..ehhe.
budak tu yg bagi, ana amek jelaa..ehhe

jameel memanngg..
org da siap dah, dia xsiap2 lagii..
apedaaa..
eheh

i.am.a.khalifah said...

Salam,

Laaa...takde gambar replika Masjid Al-Haram ke? Bukan hari tu dah tangkap ke?

khalidah alhusna kamilen said...

salam.

ade, ha'ah..
mmg adee.
tak terletak pulakk..

cey,
mane nta tahu?
ade kat tmpt yg same ekk..

b said...

ohh . ahha
ana pon tgh baca tuh
eh , TAK BEST laa ~
mula mula jer best then bila batrisya dah masuk kolej . dah bsr , haa . tu yg x best . tros ana tutup buku . malas nk baca . boring sgt . haha

p/s : smpt lg bncg psl novel kat sini . haha :)))

nlia said...

btw , AYAM KK ! hahaha xD
x blh lupaa ohh

khalidah alhusna kamilen said...

baitil :
oh yekee..
eeii,, best laa.best sgt taww..
hehe.
separuh je ek bace, apeelaa..
ha'aa, tahu xpe..
takpela,, ni je ruang utk kte brmnje2.
hahaha XD

lia :
haaa, tahu xpee.
ana da penah cube buat kat umah, tak sesedap manelaa.hahaha

Fatimah Zaharah said...

"pasangan yang palingg mesrah :
cgu fatimah daaannn cgu honneyy..!"

wooo..dahsyat statement tu..nnt org pikir lain..hehehe..gurau jer..

khalidah alhusna kamilen said...

haha..

takdelah cguu..
org mesti pikir baik2 punyee..
hehe.
org tahu cgu mmg mesrahh.. ;)

thanks ziarah blog ana cguuu..
hargai sgt2..

xfloze said...

huwaaa..!! igt blek knangan nieh..!! x leh lpe!!

stiap kli ku mmikirkannya,
aku akn ketawa sndri cam org gila..

huhuh.. smoga ukhwah y trjalin akn kkal slamanya..

p/s; bak kte khalidah: rapat dan ketaattt.. yeahh~..

khalidah alhusna kamilen said...

ahhaa..
uwaaaaaaaaaaa...

takkan ku lupe mu, xeee..
ehhe.

amin2 ya robbal'alaminn..
semoga terus trjalin..

yeah~rapat dan ketattt naa..

nurfatmah nabilah kamarulzaman said...

ouh, salam.

"taip apa tu?:)" "syukran.."
maka saya jawab, saya sedang excited nak bertaip2 nie.. afwan2. :D

woah woah woah. banyak nya gambar saya. bak kata kiru, asal ade gambar ana sume blur2. haha :P

eeiiyh, rinduunya si terengganu nih. homestay batrisya, hujan hujan hujan, nasi dagang, keropok lekor, bas rosak, apa lagi? imang2.. rayyang2.. haha

kenangan2~ terima kasih jua buat mu, khalidah chumeyh~! ;)

assalam rindduuu :)

khalidah alhusna kamilen said...

salam :)

eheh..
imang2, rayang2..
ahahhaa..

rindu sgt2 kan??
haaahh..

sama2 kasih nurfatmah nabilahh..
takdehall laahh..

ehhehe,
fatma cantik..
miss you moreee :D